Loading...

 Τι είναι η βιώσιμη εκτύπωση

Η βιώσιμη εκτύπωση είναι η έννοια ότι η εκτύπωση, αν και δεν είναι ιδιαίτερα καλή για το περιβάλλον, μπορεί να διαχειριστεί και να παραχθεί χρησιμοποιώντας καλές επιχειρηματικές πρακτικές για τη μείωση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον. Συνήθως περιλαμβάνει εκτύπωση σε ανακυκλωμένο χαρτί και κάρτα χρησιμοποιώντας το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι. Συζητάμε μερικούς από αυτούς τους όρους εδώ και επισημαίνουμε επίσης μερικούς από τους τομείς στους οποίους μπορούμε να παρέχουμε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση τόσο στην ψηφιακή όσο και στην λιθογραφία.

AΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

Έχουμε επιλέξει προσεκτικά τα χαρτιά μας! Όχι μόνο για να είναι βιώσιμα αλλά και να έχουν την υψηλότερη απόδοση εκτύπωσης. Προσφέρουμε και προτείνουμε πρώτα τα πιο βιώσιμα χαρτιά μας. Αυτά είναι συχνά 100% ανακυκλωμένα, ωστόσο μερικά συνοδεύονται επίσης από οικολογικές πρωτοβουλίες που βελτιώνουν πραγματικά το περιβάλλον μας αντί να έχουν τυπικό αρνητικό αντίκτυπο.
Περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα χαρτιά θα βρείτε εδώ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΛΑΝΙΑ

Η φροντίδα και η ασφάλεια των καταναλωτών είναι ένας από τους πρώτους στόχους μας, γι ‘αυτό το λόγο τα τρόφιμα δεν πρέπει να μολυνθούν από οποιαδήποτε εξωτερική ουσία.

Στο πλαίσιο αυτό,  έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία και απαντώντας σε όλες τις απαιτήσεις του νόμου για την εκτύπωση, χρησιμοποιούμε  μελάνια με συγκεκριμένες προδιαγραφές για συσκευασίες που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και ειδικά μελάνια για τις συσκευασίες που έρχονται σε άμεση επαφή με τρόφιμα.
Μελάνια,  χωρίς ορυκτέλαια, χαμηλής οσμής, χαμηλής μετανάστευσης και χωρίς ξηραντήρες βαρέως μετάλλων, βασισμένα σε φυσικές ανανεώσιμες πρώτες ύλες, αποκλειστικά για συσκευασίες τροφίμων.

AΠΟΒΛΗΤΑ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το υπέροχο με το χαρτί είναι ότι μπορεί να ανακυκλωθεί. Τα απορρίμματα υγειονομικής ταφής από το τμήμα μικρού μεγέθους μας είναι πρακτικά ανύπαρκτα. Οπως θα έπρεπε να είναι.
Η πρωτοβουλία μας για την ανακύκλωση επεκτείνεται και σε υλικά ευρείας μορφής. Τώρα διαθέτουμε και υλικά «χωρίς PVC» με βάση πολυεστέρα και πολυαιθυλένιο που μπορούν να ανακυκλωθούν. Ερευνήσαμε μια σειρά από υλικά ευρείας μορφής  και επιλέξαμε τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και κατάλληλα για τον σκοπό.
Αυτό ήταν δύσκολο και δυστυχώς οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Παράλληλα με τη βιωσιμότητα που εστιάζεται στην εκτύπωση, ακολουθούμε επίσης βασικές επιχειρηματικές πρακτικές για να διασφαλίσουμε ότι μειώνουμε το αποτύπωμα άνθρακα γενικά.
Να μερικά παραδείγματα:
Ανανεώσιμες πηγές  ηλεκτρικής ενέργειας.
Μείωση του χαρτιού στην εσωτερική διαχείριση.
Εξοικονόμηση ενέργειας (χρονομετρημένα φώτα και θέρμανση).
Τοπικοί προμηθευτές πρώτων Υλών.

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή της Αειφορίας. Προσπαθούμε να εξυπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εμπειρία μας μας βοηθά να το κάνουμε αυτό. Προσπαθούμε πάντα να σας καθοδηγούμε προς τη σωστή κατεύθυνση και να είμαστε ειλικρινείς και προκαταβολικοί με τους περιορισμούς, τα χρονοδιαγράμματα και τις τιμές μας.
Είμαστε σίγουροι ότι προσφέροντας τη σωστή υποστήριξη και καθοδήγηση μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας αποτελεσματικά και να σας δώσουμε την καλύτερη ευκαιρία να αναπτυχθείτε. Θέλουμε να αποφύγουμε τη σπατάλη χρόνου και χρημάτων σε προϊόντα που δεν λειτουργούν.
Δεν αποκομίζουμε κέρδος από λάθη ή δυσαρέσκεια. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να παράγουμε μόνο τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας.

ΛΙΓΟ ΕΞΤΡΑ ΠΡOΪΟΝ…

Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι λαμβάνετε περισσότερα προϊόντα από όσα παραγγείλατε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να εκτυπώσουμε εξτρα φύλλα χαρτιού για να έχουμε τα καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα και όσον αφορά στην εκτύπωση και όσον αφορά τις επεξεργασίες. Ωστόσο, μερικές φορές οι επιπλέον εκτυπώσεις, εφόσον είναι ελεγμένες για την ποιότητά τους, είναι προτιμότερο να αποστέλλονται σε εσάς παρά να τοποθετούνται στον κάδο ανακύκλωσής μας.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΑΚΕΤΑΣ

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο της μακέτας και το μοντάζ, δηλαδή την τοποθέτηση της συσκευασίας σας στο φύλλο του χαρτιού ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της επιφάνειας, συνεπώς λιγότερα περισσεύματα για τον κάδο ανακύκλωσης.